Adatvédelem

Adatvédelmi nyilatkozat és Google Analytics

Köszönjük, hogy weboldalunk iránt érdeklődik. Személyes adatainak védelme rendkívül fontos számunkra. Az alábbiakban szeretnénk Önt részletesen tájékoztatni ezen adatok kezeléséről. Az Ön személyes adatainak kezelése során magától értetődően betartjuk a német szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG), a távközlési törvény (TMG), valamint a további adatvédelmi jogszabályok előírásait.

Adatgyűjtés és adatfeldolgozás

Weboldaluk használatához alapvetően nincs szükség személyes adatok megadására. Rendszerünkben csupán személyazonosításra nem alkalmas hozzáférési adatokat tárolunk, pl. a látogató internetszolgáltatójának nevét, annak az oldalnak a nevét, ahonnan a látogató felkeresett bennünket, a letöltött fájlok nevét, valamint a letöltés dátumát. Ezeket az adatokat kizárólag a szolgáltatásunk javítása érdekében értékeljük ki, belőlük a felhasználó kilétére visszakövetkeztetni nem lehet.

Ezzel szemben személyes adatokat csak akkor gyűjtünk, ha ahhoz a felhasználó önkéntesen hozzájárul. Ez például árurendelés, ügyfélfiók regisztrációja vagy a hírlevelünkre történő feliratkozás keretében történhet.

Személyes adatok felhasználása és továbbadása

Amikor a felhasználó szolgáltatás nyújtására vagy áruküldésre ad megbízást, a felhasználó személyes adatait csak a szolgáltatás nyújtásához vagy a szerződésben foglaltak végrehajtásához elengedhetetlenül szükséges mértékben használjuk fel.

Ide tartozik a felhasználó személyes adatainak továbbadása szállítmányozó cég, pénzintézet vagy a szolgáltatás nyújtásába, illetve a szerződés teljesítésébe bevont egyéb szolgáltatók számára.

A szerződés hiánytalan teljesítésével a felhasználó személyes adatait a további felhasználással szemben zároljuk, majd az adó- és kereskedelmi jogi megőrzési határidő letelte után töröljük, amennyiben a felhasználó nem járult hozzá a személyes adatainak további felhasználásához.

Ha a felhasználó az e-mail címének megadásával regisztrált hírlevelünkre, akkor az e-mail címet a hírlevélről való leiratkozásig saját reklámtevékenységeinkre felhasználjuk. A leiratkozás bármikor lehetséges.

Sütik használata

Azért, hogy weboldalunkat vonzóvá és bizonyos funkciók használatát lehetővé tegyük a látogatók számára, néhány oldalon ún. „sütiket” (cookie) használunk. Ezek olyan kisméretű szövegfájlok, amelyek a felhasználó számítógépén tárolódnak. A böngésző munkamenetének lejárta után az általunk használt legtöbb süti törlődik a felhasználó merevlemezéről („munkamenet-sütik”).

Ezzel szemben az ún. „állandó sütik” a felhasználó számítógépén maradnak, és a weboldal újbóli felkeresésekor lehetővé teszik a felhasználó azonosítását. Partnervállalataink számára nem engedélyezzük, hogy weboldalunkon sütik használatával személyes adatokat gyűjtsenek, dolgozzanak fel vagy használjanak.

A felhasználónak a böngészőprogram megfelelő beállításaiban lehetősége van a sütik számítógépen történő tárolásának letiltására, ám emiatt néhány funkciót csak korlátozottan használhat.

Google Analytics

Jelen weboldal a Google Inc. („Google”) által nyújtott Google Analytics webanalitikai szolgáltatást használja. A Google Analytics ún. „sütiket” („cookies”), az Ön számítógépén elhelyezett szövegfájlokat használ, amelyek célja, hogy segítse a weboldal használatának elemzését. A „süti” által generált, a weboldal használatára vonatkozó információkat (beleértve az Ön IP-címét) a Google egyesült államokbeli szervereire továbbítja és ott tárolja.

A Google ezeket az információkat a weboldal Ön által történő használatának értékelésére, a weboldalon végrehajtott tevékenységekről szóló riportoknak a weboldalak üzemeltetői részére történő összeállítására, valamint a weboldalon végrehajtott tevékenységekkel és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja. A Google továbbá átadhatja ezeket az információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google nem társítja az Ön IP-címét a Google birtokában lévő egyéb adatokkal.

Az Ön által használt böngészőprogram megfelelő beállításával megakadályozhatja a sütik telepítését; de felhívjuk a figyelmét, hogy ebben az esetben nem lesz képes teljeskörűen használni a weboldal összes funkcióját. A jelen weboldal használatával Ön hozzájárul adatainak feldolgozásához a fentiekben meghatározott módon és a fentiekben meghatározott célokra.

Az adatgyűjtéshez és adattároláshoz adott hozzájárulás jövőbeli hatállyal bármikor visszavonható. Tekintettel a teljes IP-címet alkalmazó analitikai eszközök használatát övező vitákra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ez a weboldal az „_anonymizeIp()” kiegészítéssel használja a Google Analytics szolgáltatást, ezért az IP-címek csakis rövidített formában dolgozhatók fel, így kizárt a felhasználó kilétének megállapítása.

Tudakozódás joga

A német szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései alapján a felhasználónak joga van a tárolt személyes adataival kapcsolatos, díjmentes tudakozódáshoz, továbbá joga van ezen adatok zárolásához vagy törléséhez.

Adatvédelmi kapcsolattartó

Amennyiben kérdése van a személyes adatok gyűjtésével, feldolgozásával vagy felhasználásával kapcsolatban, vagy ha ezen adatokba való betekintést, illetve az adatok zárolását vagy törlését kéri, továbbá ha a hozzájárulását kívánja visszavonni, kérjük, forduljon az alábbi személyhez:

Jakob Steingruber, Zargesstraße 7, 82362 Weilheim, Tel. +49 881 687-322, jakob.steingruber@zarges.de